Πολυνέρι Τρικάλων

Μηνύματα

yxybysoz - 17/04/2018 - 16:35

odżywka do paznokci

bylulo - 15/04/2018 - 12:04

site de apostas bet

ojixidi - 14/04/2018 - 23:29

creatina como tomar

evyzoqa - 14/04/2018 - 20:04

opublikowany tutaj

inonuxol - 14/04/2018 - 19:19

edzésterv fogyáshoz

The shoutbox is unavailable to non-members

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 επισκέπτες και κανένα μέλος

Φόρμα Σύνδεσης

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11992
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11982
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11975
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11973
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11972

                Γράφει η Ιωάννα Πλαβού

Φέτος  για δεύτερη χρονιά έγινε στο χωριό μας η κατάβαση του Αρέντιου ποταμού. Αν και  ο προορισμός μας ήταν ίδιος με πέρυσι, όλα ήταν διαφορετικά…  Αυτό το καλοκαίρι πριν την πεζοπορία προετοιμαστήκαμε πολύ καλύτερα. Σχεδόν όλοι, αρχικά

πήγαμε στην εκκλησία και μετά μαζευτήκαμε  στην πλατεία της Παναγιάς για να ξεκινήσουμε. Μαζί μας όπως πάντα κουβαλούσαμε και πλήρες φαρμακείο για πρώτες βοήθειες. Κάθε χρόνο έρχονται στις πεζοπορίες όλο και πιο πολλά άτομα και αυτό είναι ακόμα πιο ωραίο, να βλέπεις καινούρια πρόσωπα έτοιμα να ζήσουν μια έντονη εμπειρία στη ζωή τους. Φέτος στην κατάβαση του Αρέντιου ποταμού συμμετείχαν 48 άτομα. Ο ίδιος δρόμος, το ίδιο μονοπάτι αλλά τίποτα δεν έμοιαζε αληθινά με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Στην αρχή της πεζοπορίας, πριν φτάσουμε στον παλιό μύλο περάσαμε ένα μέρος (στο ρέμα του Γεωργούλα) το οποίο πλημμύριζε όλο τον τόπο με την ομορφιά του. Άλλος βοηθούσε αυτόν που είχε δίπλα του, άλλοι λέγανε ανέκδοτα, άλλοι τραβάγανε  φωτογραφίες .

Η ενέργεια βγαίνει μέσα από την κούραση και η πανέμορφη φύση σε ελκύει να την εξερευνήσεις όλο και πιο πολύ. Στο πέρασμα μας είδαμε τον παλιό μύλο και το μαντάνι και όσο οι μεγαλύτεροι μας λέγανε τις ιστορίες τους για αυτούς τους τόπους, εμείς κάναμε εικόνες τα λόγια τους για να μπορέσουμε να νιώσουμε  λίγο από την δική τους εμπειρία. Τελικά η μαγεία υπάρχει παντού δίπλα  μας και αυτό το καταλαβαίνουν όσοι έχουν ζήσει τόσο έντονα την φύση και τα θαύματα της.  Μετά από αρκετή ώρα φτάσαμε και στο Στενό πέρασμα όπου 3 μέρες νωρίτερα πήγαμε σε αυτό το σημείο και πάνω στο βράχο κολλήσαμε πέτρες στο μέγεθος μιας πατούσας, για να είναι εύκολη η πρόσβαση για όλους. Τελικά οι κόποι μας ανταμείφτηκαν γιατί το δημιούργημά μας φάνηκε πολύ χρήσιμο. Μόνο που τελικά οι περισσότεροι αφού πέρασαν απέναντι, βούτηξαν στο νερό για να κάνουν ένα μπανάκι.  

                                                                                                                                         

   Στη συνέχεια προχωρήσαμε και φτάσαμε κοντά στις πηγές Βρυσκά όπου εκεί μας περίμεναν τα άτομα που ψήνανε και ήταν υπεύθυνοι για το φαγητό μας. Εκεί κάτσαμε για αρκετή ώρα.

 

 

 

Μέχρι να φάμε να ξεκουραστούμε πέρασε πολύ ώρα. Μετά περπατήσαμε στον αγροτικό δρόμο που πάει στο ποτάμι από το χωριό και παρά την ανηφόρα, ήταν για μας παιχνιδάκι αφού νωρίτερα κάναμε μια δύσκολη διαδρομή.

Του χρόνου σας περιμένουμε όλους!!!